Vad händer i Gnosjö

Vad händer i Gnosjö

LUNI äntligen

NyheterPosted by Lars-Åke Magnusson Friday, October 29 2010 13:52:55

Äntligen kan Hillerstorpa borna utropa !!

Igårkväll på Kf så beslutades om att köpa in industrifastigheten vid hamnområdet, och därmed ta bort risken om framtida industretableringar vid den så vackra hamnen.

Ett historiskt beslut, som startades för kanske 20 år sedan. Och det har varit trögt att komma överens om priser och politisk enighet. Igår på fullmäktige var alla partier eniga om inköp, men däremot olika uppfattning vad vi vill göra med den.

S gruppen yrkade på rivning för att kunna tex bygga nytt eller skapa en parkliknande miljö, medans däremot alliansen ville avvakta ett sånt beslut.

Vi anser att detta bör en arbetsgrupp med bla, ingående Hillerstorpare och föreningar få vara med och tycka. Det kan bli en rivning som förordas av arbetsgruppen vad vet jag ?

Men det kan också bli det allaktivitetshus som många i Hillerstorp uttryckt i skrivelser inför detta beslut.

Det kanske är så ett medborgarinflytande ska se ut innan fullmäktige beslutar om slutgiltig användning.

  • Comments(3)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by lasse persson Sunday, October 31 2010 20:12:16

Hoppas att denna mark som inköptes vi senaste KF får stanna i kommunens ägo till fullo och inte slumpas bort för en spottstyver som hänt vid tidigare tillfälle

Posted by Lars-Åke Magnusson Saturday, October 30 2010 09:18:01

Men då fattar jag inte varför man inte låter dom få tycka till om detta innan vi river ??

Posted by S-gruppen Saturday, October 30 2010 07:49:39

S-gruppens förslag innehöll även texten om att ALLA föreningar ska vara med och ta fram ett förslag om vad man ska nyttja tomten till....Anledningen till att vi vill riva befintlig byggnad är bland annat att man aldrig får till en driftkostnad som är försvarlig..Hillerstorp har nu chansen att ta fram förslag på sin första "profana" lokal.....För S-gruppen Tomas J