Vad händer i Gnosjö

Vad händer i Gnosjö

Gnosjö först igen "digital Gnosjöanda"

NyheterPosted by Lars-Åke Magnusson Friday, August 29 2008 08:08:25

Så har det hänt igen, Gnosjö är "först i landet" att erbjuda GRATIS internetuppkoppling utomhus i innersamhället.

Genom ett samarbete mellan fyra parter Gnosjö Kommun, Gnosjö Industriförening, Gnosjö handels, Gnosjöregionen.se så har vi sett till att kunna erbjuda gratis trådlös internetuppkoppling på flera surfzoner i innersamhället.

Detta har gjorts möjligt med att Gnosjö kommun tillhandahåller bredbandsuppkopplingar via sändare och mottagere på olika ställe i innersamhället, utbyggnaden fortsätter därefter på andra ställe i samhället.

Bernts konditori har uttalat en önskan att koppla in sig på detta ochså med sin trådlösa anläggning. Vandrarhemmet kommer som det ser ut att anslutas med. Biblioteket har redan denna lösning inomhus men kopplas nu ihop med denna.

Min vision är att det kanske på sikt ska finnas fasta stationer på olika ställe i kommunen som besökare ska kunna söka information på.

Det är med stor glädje vi nu fortsätter att bygga ut den digitala Gnosjöandan.

mvh LarsÅke

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Carl-Johan Sveningsson Monday, September 01 2008 15:12:48

Wow, respekt! Som "stadsbo" så har jag tidigare smålett åt att det inte går att få ens en espresso på Bernts, men det här är ju jättehäftigt, det trodde jag inte om Gnosjö!

För äldre generationer kan det verka som att lägga pengar på en fånig grej och jag kan inte svära på samhällsnyttan i det, men numera finns det ju en hel del folk som inte jobbar med "plast och plåt" för vilka det kan vara rimligt att e-pendla eller där tillgänglighet av trådlöst nätverk åtminstone underlättar arbetet. Det är dessutom ett sätt att locka både vuxna och ungdomar tillbaks ut på samhället, även om de tar med sin bärbara dator (fast när får vi skärmar som klarar solsken?!). Lycka till!

Här i Estland har vi trådlöst nätverk på bussen gratis, vilket förstås gör hela skillnaden när jag väljer buss: http://unclecj.blogspot.com/2008/08/true-digital-nomads-in-estonia.html